Със спектакъла „Момчетата на Коко“ Театър Азарян към Национален дворец на културата и Фондация „Проф. Крикор Азарян“ ще отбележат рождението на големия режисьор. Той ще се състои на 15 март (неделя) от 19:00 часа на сцената на театъра, носещ неговото име. Режисьор на спектакъла, специално посветен на проф. Крикор Азарян, е неговият студент Йордан Славейков. Визуалната среда е поверена в ръцете на Юлиана Войкова-Найман.

Момчетата на Коко  Азарян  са отбор от великолепни актриси, всички до една, негови студентки – Албена Колева, Александра Василева, Анастасия Ингилизова, Ева Тепавичарова, Ива Тодорова, Касиел Ноа Ашер, Красимира Кузманова, Койна Русева, Лилия Маравиля, Лиза Шопова, Людмила Сланева, Мелита Софрониоска, Невена Бозукова, Николета Малчева, Ралица Ковачева-Бежан, Рени Врангова, Силвана Пишимарова, Стефка Янорова, Христина Караиванова и др.

Спектакълът ще направи публиката свидетел на едни от първите срещи между актрисите и техния професор. „Иска ни се с „Момчетата на Коко“ да дадем контекст на първите отношения. Не просто актрисите да разкажат неща, които не са се случвали, а да представят техните  собствени  професионални  отношения като започнат от самото начало – от кандидатстудентските изпити, след това от работата си върху дипломни и професионални спектакли“, споделя режисьорът Йордан Славейков.

Ако искате да разберете защо проф. Крикор Азарян е наричал така своите студентки, елате да отпразнувате с тях рождения му ден. Ще се уверите, че не само могат да играят в драматични или комедийни представления. Те могат също да пеят, да танцуват, да рецитират, да пият, да свирят, да плачат, да обичат. Наужким и наистина. Те са ви приготвили високоволтов коктейл от театър, спомени, музика и пеене на живо.

Билети за „Момчетата на Коко“ могат да бъдат закупени от касите на Билетен център – НДК или онлайн на tickets.ndk.bg.