На 27-и февруари от 19:30 часа Театър 199 „Валентин Стойчев” ще представи новата си премиера

„УБИЙСТВО БЕЗ УБИЙСТВО“ от АНДРЕЙ ФИЛИПОВ

постановка

ЕМИЛ БОНЕВ

сценография

ВЕНЦИСЛАВ АПОСТОЛОВ

костюми

ЕЛЕНА ИВАНОВА

в ролите

СОФИЯ БОБЧЕВА

Анжела

ХРИСТО ТЕРЗИЕВ

Александър

СИЯНА НАЧЕВА

Пандора

•Две жени, едната медицинска сестра, другата – цветарка. Едната е „по-зряла“, другата… „по-гъвкава“. А помежду им – мъж. Изобретател. Доста незрял, но пък уверен, че някой ден ще бъде признат за „гений“. Естествено, нещата се заплитат! Има ли любов? Няма ли любов? Кой с кого, кога, къде? Но и защо (тъй като тук е замесена и голяма сума пари)?... И наистина ли може да се стигне до убийство? Или пък не? Предстои да разберете в романтичната ко-медия „Убийство без убийство“.

•„Убийство без убийство“. В тази история на романтични премеждия и прес-тъпни кроежи, с комедийния си талант блестят София Бобчева, Христо Терзи-ев и Сияна Начева.

•„Убийство без убийство“ разкрива автора Андрей Филипов в напълно нова светлина и дава поле на режисьора Емил Бонев да разгърне в максимална степен пластовете на смеха. Пиесата е написана в най-добрите традиции на криминалния жанр и поставена с деликатен усет за „фаталните“ човешки чув-ства. С много хумор, очарователно и незлобливо тя осмива заобикалящия ни живот, пощурелите ни страсти, а може би дори и най-интимните ни блянове.

• Андрей Филипов е роден в София. Бил е драматург в Столичния репертоарен театър на щата Ню Йорк в Олбъни и Народен театър „Иван Вазов”, а от 2009 г. е драматург на Театър 199 „Валентин Стойчев“. Сред пиесите му са „Средно-щен град”, „Липсващият разказ”, „Времетръс”, „Снягосници“, „Светулки”, пос-тавяни у нас и в чужбина. Има самостоятелна изложба живопис и рисунки – „Сянката на човека и други илюзии”. Превеждал е на английски език Й. Радич-ков, В. Петров, К. Павлов, К. Илиев, от английски – Х. Пинтер, Д. Мамет, Т. Сто-пард, У. Ръсъл. Автор е и на няколко стихосбирки, последната от които „Хайку“, илюстрирана от Светлин Русев. Непоставяната досега комедия „Убийство без убийство“ е първи негов текст за възрастни представен на сце-ната на Театър 199.

•Заповядайте на „Убийство без убийство“.

Една пиеса с неочакван край!

Следващите представления на „Убийство без убийство“ са на 6-и и 22-ри март

Фотографии - ИВАН ДОНЧЕВ