Темповете, с които се развиват технологиите и устройствата, които използваме в нашето ежедневие, са меко казано неописуеми. Бързата скорост, с която те завземат всяка сфера, прави повечето услуги изключително достъпни за хората и залозите не правят изключение в това отношение. Букмейкърите изцяло са “яхнали” технологичната вълна и непрестанно се усъвършенстват с цел да предложат на играчите все повече начини за залагане изцяло в мрежата. Онлайн залозите са източник на огромни печалби и инвестицията в иновации и нововъведения в тази сфера са естествен начин, по който компаниите поддържат интереса и дори увеличават потребителския наплив към игрите си. Отчита се, че почти половината от всички залози са направени именно по този начин. 

Онлайн залози - гъвкавост и бързина навсякъде по света

Всички ограничения вече са в миналото, сега вече можете да залагате, докато стоите на дивана, разхождате се в парка или пътувате в автобус, защото всичко, което ви е нужно, е телефон под ръка и интернет. А е трудно някой в днешно време да не разполага с тези неща (над 6 млрд души през 2020 г. вече притежават мобилен телефон). Независимо дали избраният от вас букмейкър предлага мобилна версия на своя сайт, или ви дава възможност да играете директно от апликация, свалена на устройството ви, едно е сигурно - всички игри са по-достъпни от всякога. Между тези две опции няма особени разлики, тъй като дизайните са сходни, а възможностите - идентични. Повечето букмейкъри предлагат и мобилен сайт, и приложение. Играта през телефон/таблет/компютър обикновено не изисква никакви допълнителни усилия или предварителна такса, а в днешно време повечето хора имат карта/сметка, с която да се регистрират (така че и този “контрааргумент” изглежда почти нищожен на фона на всички позитивни характеристики на залозите онлайн, които някои потребители изтъкват).

Мобилните залози безспорно са все по-предпочитани от играчите, тъй като те предлагат удобство, с което стандартните игри (в казино или някакъв пункт) не могат да се похвалят. Регламентацията на онлайн залозите и правната рамка, която всяка държава задава за компаниите в тази сфера, до голяма степен е определяща успеха на това начинание. Но по всичко изглежда, че букмейкърите изпреварват закона и потребителите са повече от доволни от това. Повечето оператори са успели да изградат свои механизми за защита на потребителите си, като едновременно с това стъпват на някои от вече установените начини за онлайн протекция на личните данни, плащания и т.н.

Технологиите безспорно създават страхотна почва за развитието на eSports. Но не само: освен начин за забавление, те се превърнаха и в още една алтернативна ниша за залози. Една от другите тенденции, които можем да отбележим като заслуга на технологичното развитие, е превръщането на криптовалутите в разплащателно средство в редица компании за онлайн залози по света. 

За да бъдат конкурентоспособни, пред букмейкърите стои една-единствена опция - да засилят присъствието си в онлайн пространството (напр. https://efirbet.com/bet365/), където се отчита, че се регистрират десетки уникални потребители месечно за целите на онлайн залагането). Едва ли някой може да каже със сигурност какво ни предстои в бъдещето, но е сигурно, че това, което наблюдаваме в момента, е едва началото на усилено завземане на залозите от онлайн пространството. Букмейкърските пунктове вероятно няма да изчезнат, защото те са място, където особено в дни на важни събития се генерира особена атмосфера. Но интернет позволи на операторите да засилят своето присъствие на пазара и да достигнат до по-големи маси хора.