Има съставки и ястия, които са толкова редки и прекрасни, че могат да се намерят само в най-отдалечени кътчета на планетата. Сега Големия Мо Кейсън се отправя на епично кулинарно приключение, за да се срещне с пазителите на тези фантастични вкусове, да влезе в техните обувки и да научи от първа ръка за силата на местната храна и общност. Всеки епизод представя уникално и колоритно място на картата –от редки италиански бели трюфели, през шведско сирене от лос, до хранени с жълъди диви прасета Иберико, отглеждани в горите на Западна Испания. И когато най-накрая се сервира зашеметяващото ястие, Големия Мо ще е доказал, че независимо колко жестока е борбата, за да се стигне до него, някои неща в живота си струват особените усилия. 

Гледайте от 28 септември 2022 г. от 22:00 ч. с излъчване: всяка сряда от 22:00 ч. по National Geographic